Tuinaanleg

Wilt u een compleet nieuwe tuin aanleggen, of bent u juist toe aan een grondige renovatie van uw tuin? Bij ons bent u aan het juiste adres, want goede tuinaanleg vergt kennis en expertise. Na het ontwerpen van uw droomtuin volgt de fase van de realisatie. In onze aanpak staat ontzorgen van de klant voorop. Er komt namelijk veel kijken bij het aanleggen van een tuin en wij nemen de zorgen hiervan graag uit handen. Voor het aanleggen van uw tuin hebben wij een bepaalde werkwijze.

Oriënterend gesprek

Allereerst beginnen we met een oriënterend gesprek waarbij we uw wensen en ideeën inventariseren. Vanuit dat vertrekpunt gaan we voor u op zoek naar de beste ideeën en mogelijkheden. Daarbij houden we onder andere rekening met gewenste tuinstijl, vormen, beleving, materiaal gebruik, kleurgebruik en het niveau van onderhoud. Uiteraard bespreken we ook de bijkomende kosten zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Tuinontwerp als vertrekpunt

Na een eerste gesprek kan er worden gestart met de uitwerking van een tuinplan of tuinontwerp. Een goed doordacht tuinontwerp vormt de basis en dient als vertrekpunt voor het aanleggen van uw tuin. Met een slim en doordacht plan gaan we snel en efficiënt te werk, waardoor we verrassingen voorkomen tijdens het aanleggen van uw tuin. Bovendien zorgt een weldoordacht tuinontwerp ervoor dat we het beste in uw tuin naar boven halen.

Realisatie

De realisatie start met het al dan niet door ons leegmaken van uw tuin. Indien gewenst zorgen we ervoor dat oude beplanting, bestrating, gras en bouwkundige elementen bespaard of hergebruikt worden. Vervolgens beginnen we met de graafwerkzaamheden ten behoeve van beregening, stroom en bestrating. Vijvers of bouwkundige elementen zoals vlonders, pergola’s, tuinmuurtjes of bloembakken worden ook door ons gerealiseerd. Wanneer alle dode materialen zijn verwerkt starten we met het leggen van gras en de aanplant van bomen, hagen en vaste beplanting volgens het beplantingsplan. Alle gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden tot in detail afgewerkt. Bij de realisatie houden we altijd rekening met de tijd van het jaar en de omgevingsfactoren van het betreffende project.