Tuinontwerp

De aanleg van een tuin valt of staat bij een goed tuinontwerp. Dit is altijd het startpunt van het proces. Wij komen graag langs om met u mee te denken over de ideeën en mogelijkheden van uw tuin en de specifieke wensen en eisen hieraan.  Wij ontwerpen zelf of in samenwerking met gerenommeerde architecten uw droomtuin, afhankelijk van de grootte van de tuin en het beschikbare budget.

Wij ontwerpen volledig nieuwe tuinen, maar zeker ook renovaties behoren tot de mogelijkheden. Indien gewenst kan het hele proces ook in fases uitgedacht en gerealiseerd worden. Zeker wanneer de uitvoering in fases plaats vindt is een goed ontwerp essentieel zodat alles goed op elkaar afgestemd kan worden.

Wanneer u door ons een tuinontwerp laat maken, begint dat met een kennismakingsgesprek ter inventarisatie van uw wensen en eisen. Aan de hand van dit gesprek maken wij een ontwerp met hierin uw wensen en onze creativiteit. Elke tuinstijl is mogelijk, maar we proberen wel altijd het echte tuin en natuurgevoel in ons achterhoofd te houden. We werken graag met verschillend materiaal gebruik om zo echte eyecatchers aan uw tuin toe te voegen.

Wanneer wij een eerste ontwerp gemaakt hebben, maken we een nieuwe afspraak. Hierin krijgt u het ontwerp en 2d of 3d te zien begeleidt met een presentatie van sfeerimpressies. Hierdoor krijgt u meteen een beeld van het materiaal gebruik en een visualisatie van de werkelijkheid. Wij nodigen u uit om het ontwerp direct te beoordelen en al dan niet van opmerkingen te voorzien. Naar aanleiding van dit gesprek gaan wij aan de slag met de aanpas ronde om zo tot een definitief ontwerp te komen.

Beplantingsplan

Wanneer dit definitieve ontwerp is goedgekeurd gaan we aan de slag met de beplanting. Volgens onze beleving is de beplanting in de tuin essentieel en hetgeen de tuin echt afmaakt. We besteden dan ook veel aandacht aan de uitwerking en doordachte samenstelling van een beplantingsplan. Denk hierbij aan verschillend kleurgebruik, standplaats, hoogte en bloeitijd. Bij het ontwikkelen van het beplantingsplan zorgen we ervoor dat alle elementen van de tuin met elkaar verbonden worden en de tuin een geheel wordt. Onze beplantingsplannen worden afhankelijk van de grootte en het beschikbare budget in samenwerking gemaakt.

Verlichtingsplan

Om ook in het donker van uw tuin te kunnen genieten is het mogelijk een verlichtingsplan te maken passend bij het tuinontwerp. Een tuin komt namelijk nog beter tot zijn recht met een verlichtingsplan waar goed over nagedacht is. Met de juiste verlichting wordt sfeer gecreëerd en mooie elementen uit de tuin kunnen extra worden uitgelicht. Daarnaast zijn er nog de functionele voordelen van tuinverlichting zoals het belichten van verschillende looproutes of aanwezige trappen en hoogteverschillen omwille van de veiligheid in de tuin. Omtrent de keuze voor lampen of spots verzien wij graag in advies. De aanleg van licht en/of stroompunten laten wij indien gewenst verzorgen door een samenwerkend partner.

Vrijblijvend intakegesprek

Woont u in de regio Eindhoven, Heeze, Leende, Sterksel, Geldrop en Maarheeze en bent u nieuwsgierig geworden of wij uw droomtuin kunnen realiseren op basis van uw wensen en ideeën? Wij wisselen graag met u van gedachten. Plan daarom een vrijblijvend intakegesprek zodat wij u een passend voorstel kunnen aanbieden.